lørdag den 12. november 2011

Pebernødder

Det var nu ikke mening at jeg skulle bage pebernødder i dag. Men i formiddags var vi i Fakta, hvor vi fandt nogle rigtig fine glas og de kaldte på pebernødder. Mente min mand. Så jeg bagte en lille portion, som vi så kan hygge os med.


I får lige min version af pebernødder, vi synes de smelter på tungen.
Pebernødder
Pebernødderne må gerne være små, på størrelse med en hasselnød,
så kan de være på 2-3 bageplader.

Til ca. 150 pebernødder                       
3 klumper á 50 stk.                               
125 g smør                                            
80 g sukker                                           
40 g sirup                                              
½ æg                                                     
180 g hvedemel                                    
1 tsk. natron                                         
1 tsk. ingefær                                       
1½ tsk. stødt kanel                               
Evt. smuttede mandelsplinter

Rør smørret luftigt med sukker og sirup. Bland et halve, sammenpiskede æg i. Bland melet godt med natron og krydderierne, og rør det i til sidst.
Ælt dejen sammen
Del dejen i kugler á 30 g. Rulles i pølser som skæres i 10 stykker.
De kan evt. trilles i  små kugler, som sættes ganske tæt på en bageplade med bagepapir. (50 stk. på en alm. Bageplade).

Tryk evt. en lille mandelflis ned i hver lillebitte kage.
Bages midt i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter. (Varmluft 155 grader i ca. 10 minutter). Lad nødderne afkøle på pladen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.