onsdag den 23. december 2015

Det der grønkål... Noget om madspild

Vi køber de fineste øko grønkål hos en lokal grønsagsavler. Og jeg er da flere mange gange blevet fristet til at købe grønkålsstokke.

Bladene på stokkene går lynhurtigt til, så for at gemme de gode, frisk grønkål, har jeg benyttet den gemmemetode, som jeg også bruger til salat om sommeren.

De fine stokke skal skylles godt, for at skylle jorden af.
Kålen drypper af i en sigte.
Den skyllede, afdryppede grønkål kommes i en plastpose sammen med en ren karklud. Karkluden samler fugten fra kålen og holder samtidig fugtigheden i posen.
Posen lægges i køleskabet.
Så er det både hurtigt og nemt at bruge grønkålen, samtidig med at kålen kan holde sig frisk omkring en uges tid.

Stokkene.... Ja, hvis vi havde haft et par høns eller et par kaniner, kunne de have fået dem. Vi kommer ikke på kålrester på komposten, pga. af kålbrok... Så de bliver kommunens grønne kompostbeholder.

God lillejuleaftensdag til jer.

2 kommentarer:

  1. Plastpose og klud/køkkenrulle bruger jeg også til salat, men har aldrig prøvet med grønkål. Spiser alt for lidt grønkål så lidt inspiration var dejligt.
    Glæde jul Hanne.

    SvarSlet
  2. Vi er vilde med grønkål og det er dejligt nemt, når det er skyllet og ligger klar til brug. Og så holder det sig meget mere frisk i plastposen.

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.