KOLD... KOLD... KOLD...
- Det er lige hvad der står som
metodik i min gamle opskrift… Hvordan dejen skal laves… Ja. Det må man åbenbart
bare vide. Der står dog bagetider.
En gang imellem har jeg da prøvet andre opskrifter, sidste år var der mandler i... De smagte fint, mens ikke som de vaniljekranse vi har tradition for at lave / spise. Bare det at margarinen er skiftet ud med smør ændrede smagen. Men eftersom vi har bestemt at vi kun vil bruge olie og smør.
- Ja... Så har vi vendt os til smagen af smør.
Vaniljekranse
Ca. 100 stk.
500 g hvedemel
1/2 tsk hjortetakssalt200 g sukker
10 g vaniljepulver, det passer med en bøtte fra Urtekram.
375 g smør
1 æg
Mel og hjortetakssalt sigtes sammen
i en skål sammen med sukkeret og vaniljepulver.
Smuldr til sidst det kolde
smør i melblandingen.
Saml dejen med ægget,
Kom den færdigæltede dej i en
plastpose og stil den i køleskabet til næste dag.
Kør dejen gennem kødhakkerens store
stjerneplade og skær de lange stænger i passende stykker.
Form stykkerne til kranse og bag dem 8-10 minutter ved 180 grader.
Kig til vaniljekransene et par minutter før de er færdige. Der er vist ingen ovne der er varmer ens.
Form stykkerne til kranse og bag dem 8-10 minutter ved 180 grader.
Kig til vaniljekransene et par minutter før de er færdige. Der er vist ingen ovne der er varmer ens.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.