søndag den 3. januar 2016

Årets første plan

Først vil jeg gerne ønske

GODT NYTÅR

Jeg har haft en dejlig juleferie med masser af afslapning, gåture, familiehygge, madlavning og hækling.

Vi har været på nytårsdagens store tradition: En tur til Vesterhavet og blive blæst igennem. - Så er vi klar til det nye år.
Smuk nytårsdag med udsigten ved Hvide Sande
Gennem det sidste år er vi blevet mere bevidste om at spise mere grønt og det er ikke bare grønsager.... Nej. Vi er vel det man med et nyt ord kalder: Felxitar.

- En flexitar er en deltidsvegetar. Det indebærer at vi har reduceret kødforbruget ved at have et par dage om ugen, hvor vi kun spiser vegetarmad. 

Hvorfor nu sådan noget pjat?? Jo. Vi har jo gennem mange år spist økologisk, men fordi vi spiser økologisk behøver det jo ikke at betyde at det er bæredygtig. Så det har vi valgt at tage med ind over økologien.
- Og så er der en rigtig vigtig ting: Klimaet. Vi skal passe på kloden. Ved at spise meget kød, leder man CO2 ud. Det bliver meget mindre når man sætter kødforbruget ned.

Det kræver lidt tænkning, men der er masser af inspiration rundt på nettet og et nye kogebøger med grønne opskrifter.

Så jeg er begyndt at lave menuplaner herhjemme. Vi kunne simpelthen ikke lige snakke om hvad vi skulle spise til aftensmaden om morgen. For det kræver altså lidt planlægning med tørrede bønner og kikærter og nye ideer.

Næææ.... Og den er blevet renskrevet denne måned...
Og vi lægger hårdt ud med Mandens fødselsdag og senere på måneden vores 29 års bryllupsdag.
Inspirationen henter jeg bl.a. fra Vanløse Blues, Englerod, Mad med glød og The Food Club. Både på bloggene og i bøgerne. - Bogen "Grønskolling" af Johanne Mosgaard (Englerod) er på ønskelisten.
- Men der er masser af blogge med masser af inspiration.

Og en gang imellem er det noget rod med de menuplaner. Vi skal noget eller får gæster... Så vi bytter af og til rundt på dagene for at få det til at gå op. Eller vi har rester tilbage og så laver vi en tapasdag med små ting.

Puha.. Skal tidlig op i morgen og på arbejde:-) Så skal lige have min aftenfrugt og så på hovedet i seng.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.