søndag den 9. september 2012

Foodfestival

I lørdags var manden og jeg på food festival i Århus.
Vi kom heldigvis nogenlunde tidlig om formiddagen. Så vi gik rundt og kiggede på mange boder og smagte en masse.
På området ”Planteriget” var et kæmpetelt med værksteder, hvor bl.a. Århus Universitet var repræsenteret.  Her kunne vi lave rødbedesalater, smage rodfrugter, lave kryddersalt og sukker og få svampeinspiration.

Værkstedet ”Spis flere bær” hvor kokke fortalte om hvordan man kan bruge havtorn, stikkelsbær og blåbær som ingredienser i salater, f. eks. chutney som kan bruges som sur-søddressing til spidskål.

Et salatværkstedet hvor jeg fik inspiration til at lave olie-eddike dressing efter alle kunstens regler.

Masser af boder med masser af lækre grøntsager, som vi kom til at købe… Og slæbe rundt påJ

Her er lidt billeder af nogle af de grønsager vi købte.

Blå Congokartofler, lilla- gule- og orangerødder

Spidskål, danske hvidløg og de mest fantatiske majs (friske, sprøde og masser af sødme)

Området ”Mejeriet” her var der gode oste og is.

Nu havde vi efterhånden gået rundt et par timer og der var efterhånden kommet masser, MASSER af gæster. Der stod lange køer over det hele. Så vi blev enig om at gå en hurtig tur ned på området ”Havet”. Også her var der masser af mennesker.

Vi prioriterede, hvad ville vi? Det blev til en tur på området ”Kornmarken” hvor bl.a. Skærtoft Mølle og Falslevgaard stod med masser af godt mel. Og der smuttede da lidt i poserne.

Mæt af indtryk og mennesker, bestemte vi os for at finde hjemad.

Vi købte, også nogle lækre svampe, men dem må I hører om en gang i ugens løb.

Go' uge til jer.

4 kommentarer:

  1. Det kunne jeg godt have tænkt mig :-) men tiden rækker ikke til alt. Kartoflerne har vi også prøvet, min mand synes nu bedst om den "naturlige" farve på kartofler :-)
    Havtorn har vi også prøvet, som marmelade og i en dressing. Fin smag.
    Glæder mig til at høre om svampene.
    Knus.

    SvarSlet
    Svar
    1. Thise Mejeri har en yoghurt med havtorn og hyben. Den er frisk og smager rigtig godt:-)

      Ja. Og det var nu også sidste gang vi prøvede blå. De blev lidt kedelige, da de blev kogte:-)
      Svampene, ja dem har jeg nu skrevet om..;-)

      Kh
      Hanne

      Slet
  2. Dét lyder spændende, Hanne...!
    Masser af lækkert grønt og god inspiration til køkkentjansen.
    *SMIL* fra Lisbet

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbet

      Det var også spændende:-) Det blev nu til mest inspiration til grønsager. For dem er vi rigtig glade for.
      I et af forsøgskøkkenerne lavede de gulerødder som blev lidt a la wokstegt, men i hyldeblomstsaft. Saften skulle fordampe væk. De var også rigtig lækre.

      Kh
      Hanne

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.