torsdag den 11. august 2011

Pizza med hjemmelavet tomatsauce

Et par kære kolegaer, har ønsket opskriften på en hjemmelavet tomatsauce. Her er den og så lige dejen til en fuldkornspizza.

Pizzadej

2 stk.
20 g gær
3 dl vand
200 g grahamsmel
250 g hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. olie

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt grahamsmelet og det meste af hvedemelet.
Tilsæt salt og olien.
Æltes godt, tilsæt evt mere hvedemel. Når dejen er smidig, æltes den ca. 10 minutter mere.
Hæver 1 time.
Del dejen i 2 dele og rul dejen ud så tyndt som muligt.
Kom en god tomatsauce på og lad dejen hvile 15 min.

Kom dit ynglingsfyld på.
Bages ved 230 grader i ca. 15-20 minutter. Brug eventuelt en stenplade (Stenpladen skal være varmet godt op).


Tomatsauce

2 løg, hakket
5 hvidløg, hakket
½ kg friske tomater, i kvarte
Olivenolie
2 spsk. balsamico
2 tsk. rørsukker
Salt og peber
Timian, oregano og paprika, friske eller tørrede

Svits løg i olivenolie ved middel varme, de skal være gennemsigtig.
Tilsæt tomater, balsamico, sukker, salt og peber.
Tilsæt krydderurterne, du kan eventuelt tilsætte andre, for eksempel rosmarin og basilikum.
Simrer i 30 minutter.
Smages til med rørsukker, peber og salt.

Du kan evt. bruge flåede tomater fra dåse i stedet for friske tomater.

Tips
I august, når tomaterne er billige kan du købe en kasse og lave en kæmpe portion, som du så fryser ned i små portioner. Husk da at bruge lidt eks. krydderier og salt, da smagen svinder lidt ved frysningen.

Hyg og hejsa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.