lørdag den 14. november 2015

98 grader

Det er den magiske kernetemperatur flutene skal have, for at være bagt færdig.


- Ja, jeg måler temperatur i alt brød, boller og rugbrød. Synes det med at banke på brødet ikke virker helt for mig.
Det mest nødvendige i mit køkken er: Termometer, vægt og en god skarp kniv. Så er jeg kørende.
 
Jeg ved da godt at jeg har meget mere grej i køkkenskabene....

Jeg bager gerne flere flutes ad gangen, så det kan blive et par stykker til fryseren. Så er det hurtigt at tage flutes op til suppe, gryderetter, landgangsbrød eller til en omgang tapas.


Grahamsflutes

4 flutes
8 dl lunkent vand, 37 grader
30 g gær
2 tsk salt
500 g grahamsmel
Ca. 700 g hvedemel
2 dl olie (160 g)
 
Kom alle ingredienser i en røreskål, gem lidt af hvedemelet.
Ælt dejen godt og grundigt ca. 10-15 minutter på maskinen. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel. Dejen skal være blød og glat..
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ timer eller til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker. Dejen er meget blød, så kom lidt mel på hænderne og form 4 lange, tynde flutes af dejen. Læg fluten på en bageplade med bagepapir eller i en flutesform.

Læg et viskestykke over og lad flutes efterhæve 45 minutter. Når der er gået 15 minutter af hævetiden tændes ovnen på 250 grader med en gammel bradepandeform i bunden af ovnen.

Når hævetiden er gået, pensles flutene med vand og drysses med mel og der laves 4-5 snit i dem.
Samtidig med flutene kommer i ovnen hældes 1 dl kold vand i bradepanden i bunden af ovnen.
Skru ned på 200 grader og bag flutene omkring 20 minutter.
Flutene skal have en kernetemperatur på 98 grader.
Lad flutene køle af på en bagerist.

Vi fik flutene til en dejlig sellerisuppe med persillepesto i aftes. Billede ??? Vi spiste mens suppen var varm :-)

I dag sender jeg mange tanker til folk i Paris, efter de blodige angreb i nat.

5 kommentarer:

  1. Øv!! Jeg har lige hentet sellerierne i kolonihaven, så en opskrift på suppe, ville have været dejlig :-D

    Flutene ser nu utrolig lækre ud

    SvarSlet
  2. Hej

    2 løg svitses uden at tage farve. Tilsæt 300 g kartofler i tern og 1 knoldselleri i tern, lidt grøntsagsbouillon. Alt koges mørt. Blendes smages til med lidt æbleeddike, peber og salt. Evt lidt piskefløde 
    Serveres med en topping af bacon, måske croutoner, persillepesto, kerner eller grønkålschips. Muligheder er der masser af…

    Tak. Flutesene smagte også godt, skal jeg hilse fra min mand og sig :-)

    Kh
    Hanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hovsa... tak for svaret Hanne. Den skal helt sikkert afprøves :-D

      Slet
  3. Tusind tak for det fif. Alt slags brød virker for mig med bankemetoden - UNDTAGEN rugbrød. Og jeg vil så gerne bage mit eget rugbrød. Har prøvet masser af gange. Næste gang er det frem med termometeret
    Kh Christina

    SvarSlet
  4. Hej Christina

    Velbekomme :-)

    Rugbrødet skal ramme en kernetemperatur på 95 grader...
    Det virker :-)

    Kh
    Hanne

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.