Vi er så heldige at vores fiskehandler i Hvide Sande, importere økologiske laks fra Skotland. De er dyre, men er alle pengene værd.
Så vi skulle da prøve at varmrøge et par stykker laks…
Jeg lavede en kartoffelsalat til med sennep og krydderurter, som vi spiste til. Og da vi ikke lige have noget mayonnaise, måtte jeg selv lave en fra bunden af. En gang imellem går det galt og andre gange lykkes det for mig.
I dag lykkes det, også selv om æggeblommen og olien ikke havde samme temperatur.
Kartoffelsalat med sennep og dild
2 pers.
500 g nye kartofler
½ tsk. dijonsennep1 æggeblomme
½ tsk. salt
2-3 spsk. rapsolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 lille bundt dild
Skrub de nye kartofler og
kog dem møre i ca- 20 minutter. Lad dem køle af.
Bland sennep og æggeblommer
i en skål og pisk blandingen sej med lidt salt.Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der røres og smag herefter til med vineddike og tilsæt den hakkede dild.
Vend de afkølede kartofler i dressingen.
Kartoffelsalaten smager nu også godt til andre grillede menuer, da den er smagt til med sennep.
Måske en ide til Sankt Hans aften.....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.