tirsdag den 7. januar 2014

Rødkålsalat

Vi er blevet glade for forskellige rødkålsalater. En af dem er denne, marinaden er en mormordressing (og det passer vel fint til en Mormor).

Det er meget vigtigt at rødkålen er meget fintsnittet, eller bliver den alt for sej at tygge i. Og så mister man lysten til at spise salater med grove kåltyper i.

Den lækre rødkålsalat
Direkte fra bondens marken
Et smukt rødkålshoved.

Mandolinjern er en fin løsning på at snitte fine strimler til blandt andet salater.
Rødkålsalat
Rødkål, meget fintsnittet, hvor meget??? Ja, ved den økologiske landmand jeg køber rødkål hos, er en kvart rigelig til manden og jeg.
Appelsin, skær skrællen af og lav appelsin filetter eller bare i både
Æbler, rødkindende er flotte, skåret i små mundrette bidder
Abrikoser, eventuelt klippet midt over
Mandler, en håndfuld
Persille, til at give spil i salaten (Plukket i haven i januar)

Fløde-citron-dressing:
1 dl piskefløde
4 spsk citronsaft
1 spsk rørsukker
salt og friskkværnet peber
Rør citronsaft og sukker sammen til sukkeret er opløst. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Smagen af dressingen skal være sød og syrlig på samme tid.

Salaten blandes sammen og lige inden serveringen  vendes dressingen i.

Salaten smager godt til forskellig stykker stegt kød.

Bon appetit.

4 kommentarer:

  1. Jeg er sikker på, den smager forrygende og samtidig er den jo virkelig smuk :-D
    - Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Pia.

      Det har du da i grunden ret i :-) at det ser godt ud.... Og den smager også dejligt.
      Kh
      Hanne

      Slet
  2. Uhm, lækker version, jeg elsker også rødkålssalat i alle afskygninger!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Rødkålssalat smager nemlig godt. Somme tider når det skal gå hurtigt, vender jeg bare det fintsnittede rødkål sammen med en god hjemmelavet solbærsyltetøj...

      kh
      Hanne

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.