lørdag den 14. juli 2012

Når nu sommeren lader vente på sig

-Ja. Så må vi jo selv lave sommer....

Og her er det ikke sommer, hvis vi ikke får en kartoffelpizza.


Kartoffelpizza med løgmarmelade

Marmeladen skal smage sur-sød. Så den kommer til at spille op til den sprøde bund, og den bløde ost og den lidt bitter ruccola eller basilikum.

Løgmarmelade:

1 kg løg, skåret i tynde skiver
7 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. rødvinseddike
2 chili, mellem-hot, finthakket
70 g tomatkoncentrat
Groft salt
Friskkværnet peber

Pizzadej, brug din ynglingsopskrift (En af mine, er her)

3/4 kg nye kartofler, skrubbet og skåret i supertynde skiver
Frisk mozzarella
Basilikum eller ruccola
Olie

Løgmarmelade:
Varm en stor gryde op og hæld jomfruolie heri. Tilsæt løg, havsalt og friskkværnet sort peber.
Sautér løgene ved svag varme i 1 time uden de tager farve.
Tilsæt rødvinseddike, chili og tomatkoncentrat. Sautér ingredienserne i 20 minutter.
- Marmeladen kan sagtens laves dagen før.


Læg evt. bagesten i bunden af ovnen og varm den op til 230-250 grader.
Ælt dejklumperne igen. Lad dem hvile i 10 minutter. Rul dejklumperne ud i tynde cirkler på et meldrysset bord (24 cm i diameter). Kom dejen op på en træplade eller et andet brugbart materiale og smør lidt løgmarmelade på bunden. Læg kartofler på og pensl med ekstra jomfruolivenolie. Skrub pizzaen ud på den brændvarme stenplade og bage dem i 15-20 minutter.
hg

Vi fik kartoffelpizza sidste weekend, men den hjalp nu ikke på vejret.

Go’ lørdag aften til jer. 

4 kommentarer:

  1. Hanne, du er altså en ørn i et køkken. Det er de lækreste ting, du disker op med. Endnu en opskrift, som er gemt... og må prøves ved lejlighed (måske allerede i aften! :-))
    Ha' en rar søndag... selv om det er køligt og blæsende (okay - solen skinner i det mindste ind imellem!) *KNUS*

    SvarSlet
  2. Tak:-)

    Jeg hygger med det. Gerne noget almindelig mad, som bliver lavet på en lidt anderledes måde. (Uden fløde, smør, chokolade.... Og alt sådan noget som jeg ikke har så godt af;-))

    Jeg øver mig i, at tage madbilleder, det er svært at få billeder til at ligne noget som man bare må spise..

    Men en gang imellem bliver billeder, som jeg ønsker...
    -Og en gang imellem kommer det til at se kedeligt ud. Men øvelse gør vel mester på et eller andet tidspunkt.

    God søndag til jer.

    Kh
    Hanne

    SvarSlet
  3. Uhm hvor ser den kartoffel pizza dejlig ud.
    1000 tak for opskriften.
    Kh hanne

    SvarSlet
  4. Hej igen Hanne -
    Kig forbi min blog, så kan du se min version af kartoffelpizzaen, som smagte himmelsk!
    Du får selvfølgelig CREDIT for din inspiration... og lidt til! ;-)
    *SMIL* og go' tirsdag.

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.