søndag den 12. februar 2012

Uhmmm.. Kager

Nu er det ikke ret tit vi bager kager. Men i går skulle jeg bage en vandbakkelseskagekone til vores barnebarn.
Vores unge mennesker skulle holde 2 års fødselsdag for svigersønnens familie, og da vores datter venter vores andet barnebarn om godt en måned, tager de fødselsdagen lidt i etaper.

- Så min mand og jeg bestemte os for at vi da også skulle have en lille kage. Så jeg bagte disse marieboller. Godt nok er det mange år siden at jeg har bagt dem sidst, men da var de rigtige fine og smagte dejligt. Så dem skulle det være… Og jo. - Kagerne smagte. 

De færdige marieboller

Marieboller

Ca. 8 stk.

Mørdej:
125 g mel
50 g flormelis
50 g smør el. margarine
½ æg
1 knsp. salt

Vandbakkelsesdej:
60 g smør eller margarine
1 1/4 dl vand
100 g mel
1 tsk. sukker
½ tsk. bagepulver
2½-3 æg

Fyld:
Kagecreme og eller flødeskum

Pynt:
Flormelis og ribsgele

Start med mørdejen. Den kan laves dagen før bollerne skal bages. Bland mel med sigtet flormelis, salt, hak det hele sammen og saml det hurtigt med ægget.
Form dejen til en kugle, læg den i en plastpose og lad den hvile i køleskabet, mindst et par timer.

På selve bagedagen tages mørdejen ud af kulden lige før du går i gang med vandbakkelsesdejen.

Kog smør og vand sammen i en gryde. Tag den kogende blanding fra komfuret og hæld straks mel, blandet med sukker og bagepulver i gryden. Det hele skal tilsættes på en gang, og samtidig skal du røre så kraftig, som du kan.
Tænd nu ovnen på 200o C.
Pisk æggene sammen og rør dem lidt efter lidt i den opbagte dej. Rør grundigt, så det hele forbinder sig og tilsæt kun lidt æg ad gangen, måske skal du slet ikke bruge det hele - prøv, dejen skal være ret fast.

Kom dejen i en sprøjtepose og spøjt 7-8 boller ud med en stor afstand,  på en bageplade med bagepapir.

Jeg sætter bagepapiret fast på bagepladen med et par dråber vand, så det ligger fast.
Udrul mørdejen og skær dejen ud så stykkerne er store nok til at dække de små boller.


Læg sådan en mørdejsplade over på hver bolle og tryk mørdejen let fast mod pladen.


Sæt kagerne i den hede ovn og bag dem i 35-40 minutter.
Lad være med at åbne ovndør under bagetiden, ellers falder kagerne sammen.

De færdigbagte kager, klar til fyld
Skær toppen af hver bolle og lad dem stå 5-10 minutter længere i den slukkede ovn med døren på klem.
Lad derefter bollerne køle af på en bagerist og fyld dem med kagecreme og/eller flødeskum.
- Sæt toppene på igen, sigt flormelis over og pynt hver bolle med en klat ribsgele.

Håber i får glæde af opskriften.

3 kommentarer:

  1. Uhm... Kalorier ;-) De ser super lækre ud!
    God søndag! *SMIL*

    SvarSlet
  2. Kalorier.. Hvad er det... ;-)
    Nå. Dem i morgen. Åh. nej det er i dag.
    God søndag til dig

    SvarSlet
  3. UHM !!!!! Hvor ser de lækre ud. Det er mindst.... 100 år siden jeg sidst har fået vandbakkelser.
    Men nu skal det prøves i næste uge.
    Tak for opskriften (ja alle dine opskrifter - det er så dejligt at blive inspireret)
    Kh hanne

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.