fredag den 4. oktober 2013

Den sidste høst

Af nogle af de sidste grønne tomater og en stor, kedelig squash kan man fremstille verden bedste gourmet-remoulade.


Remoulade-syltetøjet kan spises, som der er, men det bliver endnu bedre når det bliver blandet op med en passende mængde mayonnaise eller cremefraiche (Slankeudgaven).


Remouladepure

1,5 kg squash uden kerner
1 kg grønne tomater
600 g løg, pillede
En håndfuld salt

Køres gennem kødhakkeren. Salt drysses på og røres i.
Trækker ca. 1 time, hvorefter det sies.
Vandet kasseres.

½ l vand
1,5 dl eddike

Mosen koges i ca. 20 minutter med vand og eddike.
Hvorefter det sies igen.
Vandet kasseres.

7,5 dl eddike
750 g sukker
ca. 40-50 g sennepspulver
3 tsk. karry
Jævning af 150 g mel og lidt vand

Alt koges sammen med mosen, i 20 minutter, under omrøring.
Smag evt. med lidt salt.

Remouladepure hældes på skoldede glas og der sættes låg på.
Når pureen er kold, stilles den køligt, gerne i køleskabet.

Remouladepureen blandes op med enten mayonnaise eller cremefraiche....

Jeg glæder mig til det er blevet kold......
Roastbeef med hjemmelavet remoulade... Mums.


8 kommentarer:

  1. Uhm din opskrift lyder altså super lækker. ;O) Dejligt når tingene er hjemmeavlet...og hjemmelavet. Rigtig god weekend. Kh Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg elsker hjemmelavede ting:-)

      Der er intet sparet, men jeg ved hvad jeg kommer i munden:-)

      God weekend.
      Kh
      Hanne

      Slet
  2. Mums!
    Hvor er de søde de små grønne tomater :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja. De er søde. Jeg kunne også have pakket de små tomater ind i avispapir og gemt dem til de blev modne, men nu blev det remouladepure;-)

      Kh
      Hanne

      Slet
  3. Hej Hanne!
    Den opskrift må jeg vidst lige gemme :-) Jeg har planer om at rydde drivjuset idag og der er en del grønne tomater tilbage.
    God weekend.
    Kh.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tømte det meste af drivhuset den anden dag. Der står nogle peberplanter tilbage.

      Kh
      Hanne

      Slet
  4. Haps... jeg "negler" lige din opskrift ;-D Har masser af grønne tomater i drivhuset, så nu skal der laves remoulade ;-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Værsgo:-)

      Det er da også synd at de gode
      tomater skal gå til spilde.

      Kh
      Hanne

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.