fredag den 24. maj 2013

Hvorfor

Bruger du ikke økologisk gær? Spurgte vores datter, en dag.

Ja. Hvorfor gør jeg ikke det. Tænkte jeg. Alt vores mel, gryn, mælkeprodukter osv. er økologisk. Så hvorfor ikke gær.
Det er dyrt. Tænkte jeg. Men hvor mange pakker gær, er det lige jeg bruger???? 1-2 pakker om ugen. Dvs. gennemsnitlig vil det koste os, 5 kr. mere om ugen... 250 kr. om året.

Det er da lige til at grine af.... Så nu har jeg købt økologisk gær de sidste par uger.


Ofte har jeg købt 10 pakker ad gangen, kommet dem i en pose og i fryseren. Gad nok vide om det økologiske gær kan holde til det. (Jeg skal altid bage på de mærkeligste tidspunkter, så er det rart at have gær på lageret).

Jeg pakkede gæren ud, og puttede den i et skoldet glas med låg og satte det i køleskabet. Jeg har læst et eller andet sted, at gæren så får en længere holdbarhed og så var der noget om at økologisk gær er mere modtagelig over for andre svampesporer.

Hvad køber du?

4 kommentarer:

 1. Her i huset køber vi også helst økologisk... og først for ganske nylig opdagede jeg, at man kunne få øko gær! Så dét købte jeg selvfølgelig. Men - jeg har slet ikke bagt på det seneste, så pakken er vist ved at være for gammel (må hellere tjekke ;-))

  God weekend, Hanne!

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbet

   :-) Åh.... Sådan jeg det også, så kan der gå 14 dage, uden jeg bager.. Og så er gæren gået til... Ellers måske bager jeg vildt i en uge.
   -Det er derfor jeg helst fryser mit gær;-)

   God weekend.

   Kh
   Hanne

   Slet
 2. Øko - altid øko. Efter at have hørt om, hvor kemisk alm. gær faktisk er og at restaffaldet skal destrueres på cheminova, hvorimod rest'affaldet' fra økogær bruges i landbruget, er jeg gået helt væk fra alm. gær :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna

   Det er da en rigtig god grund, til at bruge øko-gær:-)

   Jeg må vist hellere lave et forsøg med at fryse et par pakker gær. For jeg kan ikke købe det i den lille by, hvor vi bor.
   -Og det er hverken økologisk eller økonomisk at køre 10 km efter det..

   Kh
   Hanne

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.