fredag den 8. juni 2012

Slange i haven

Min mand og svigersøn har fundet en snog i vores havedam.  Den er over 1 meter lang.

Jeg synes det er klamt. Jeg vil ikke have slanger i haven!!

Den lå og solede sig i det varme sommervejr. –Men den kan ryge og rejse. Jeg gider ikke have den. Svigersønnen synes, det er fantastisk.  

Jeg snakker om at fange den med en pølsetang og sætte den ned i Bøllingsø. Så siger han: Den er fredet. Ja… Men jeg vil jo bare slippe den løs et andet sted.

Så fortæller svigersønnen: Den kan blive over 20 år gammel. Hvem i alverden vil have en snog boede i haven i over 20 år.


Vi har af og til mødt en snog i haven. Om det er den samme, ved jeg ikke. For omkring 20 år siden, mødte jeg en i jordbærrene.  Jeg gik og plukkede jordbær. Så jeg foldede bladene til side, sådan at jeg kunne plukke. Det vil sige: Jeg foldede bladene til side OG SÅ LÅ DER EN SLANGE!!  
- Lad mig sige, jeg blev så forskrækket, kunne overhovedet ikke kunne huske, hvordan man så forskel på en hugorm og en snog.
Så hver gang, jeg skulle plukke jordbær, stampede jeg som en elefant, så snogen havde en mulighed for at slippe væk.

Af og til har vi set en i carporten, men de var hurtig væk. Og hurra for det.

Tilbage til havedammen. Vi har ikke set snogen den sidste uges tid, så måske er den taget på tur ud i verden. Var nu heller ikke vild med at den skulle snog sig rundt i haven. Har hørt at den kan bide... Om det er rigtig ved jeg ikke.
- Men jeg bliver så forskrækket hver gang jeg møder én.

God fredag aften til jer.

10 kommentarer:

 1. Selv om jeg er M-E-G-E-T glad for dyr, så ville jeg altså heller ikke bryde mig om, at have en slange boende... hverken i hus el. have. Her ville den blive indfanget og sat ud et andet, godt sted.

  Er sikker på jeg også ville få et chok, hvis jeg øjnede en her hos os. Vi har endnu aldrig set en, og vi har ovenikøbet en å løbende langs grunden - og en havedam. Men... mon ikke der kommer en på gæstevist ind imellem, som vi blot ikke ser.

  God weekend, Hanne!

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, den er flyttet:-)

   Kram fra Hanne

   Slet
 2. Det er nu heller ikke mit favoritdyr selvom jeg før har set dem på tæt hold. Man tror ikke, at der findes sådanne nogen i vores små haver, og måske er det godt det samme for jeg ville nok løbe skrigende bort...hehe
  Jeg glæder mig til at følge din blog...god lørdag til dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte

   Velkommen til.

   Vi bor en en lille by, så "slangerne" bor i alm. små haver.
   Ked af at må sige det.

   Også god lørdag til dig :-)

   Slet
 3. Kan skisme godt forstå du ikke vil have slanger i haven!!!. Jeg ser dem ind i mellem ovre i skoven og jeg får et chok hver gang. Uhuuu Uhuuu

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu rart med noget forståelse med den svigersøn, jeg har.
   -Men bortset fra det har jeg nu været ret heldig med min svigersøn;-)

   Slet
 4. Vi har også snoge på vores grund, oftest ligger de og soler sig på fliserne foran min mands værksted. De kan godt gøre mig forskrækket, men jeg er ikke bange for dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forskrækket... Ja.
   Og nu skal jeg have lidt ukrudt samlet op, lige i nærheden, hvor dev var... Tror jeg hopper et par gange, så den kan nå at komme væk:-)

   Slet
 5. Måske er det den samme som du så for 20 år siden - den har lige haft 20-års-fødselsdag - og nu er den væk, fordi den døde af alderdom ; )

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt:-)

   Den tanke har jeg også haft.... Så kom jeg til at tænke på, om den skulle have fået unger.....;-)

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.