onsdag den 18. april 2012

Frøsnapper

Frøsnapper, et sjovt navn…. Min familie er vilde med dem.


Da vores pige gik til dans i Silkeborg, fik hun altid en frøsnapper og en juice fra Kajs pølser. Sådan en juice i en trekantet karton. Mindes hun. Og det er rigtig nok.

Er der i øvrigt nogen som ved hvor man kan købe æblejuice i en grøn trekantet karton???
-For vores datter på næsten 25 år mindes smagen og det kunne da være sjovt at hun smagte en igen.
Hun siger: At hun kan huske hvordan den smagte.  

Frøsnapperen med ostefyldet, blev købt hos bageren.  

Nu bager jeg dem selv en gang imellem med groft mel. Opskriften tager udgangspunkt i Sif Orellanas opskrift fra ”Rollinger og roulader”, dog bruger jeg grahamsmel og fyldet er skiftet ud.

Frøsnapper med pikantost


50 g gær
4 dl mælk
2 æg
200 g blødt smør eller margarine
1 tsk salt
300 g grahamsmel
600 g hvedemel

Fyld
1 bæger pikantost
150 g reven ost
Oregano

Pynt
1 æg
Sesamfrø

Lun mælken til 40 grader og rør gæren ud i den.
Tilsæt æg, smør, salt, grahamsmel og hvedemelet og ælt dejen godt sammen.
Del dej i 2 stykker.


Drys mel på bordet. Og rul det ene stykke dej ud til en firkant på 30x50 cm.
Smør halvdelen af pikantosten på den ene halvdel af dejen, drys med reven ost og oregano.

Fold den ene langside midt på. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam. Rul en enkelt gang over dejen, så sesamen sidder fast.


Del dej i 9-10 stykker. Drej dejen som en spiral.
Lægges på en bageplade med bagepapir.
Gentag med det andet stykke dej.

Efterhæver 30 minutter under et fugtigt viskestykke.


Tænd ovnen på 200 grader.



Bag frøsnapperne i 10-12 minutter.

Nu er frøsnapperne klar til at spise. Måske som en lille ekstra ting i madpakken.


God aften til jer.


4 kommentarer:

  1. 1000 tak for opskriften, Hanne. Dén skal jeg HELT SIKKERT prøve! Harbaldrig bagt frøsnappere, så nu skal det være...!

    Dem du her har bagt ser super gode ud, og at fylde dem med pikantost lyder rigtig lækkert.

    Mon man stadigvæk kan få de "rigtige" trekantede juice? (De har det jo med at lave om på tingene.) Jeg mindes tydeligt de trekantede sunkist appelsin juice fra min barndom i 1960-70'erne, og kan med lethed genkalde mig både smag og duft... Så jeg ved præcis, hvordan din datter har det... og det kunne være rigtig hyggeligt at smage dem igen.

    Ha' en hyggelig dag. *knus*

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis du finder trekantede juice, så fortæl. - Jeg kender en som bliver glad.... :-)

      Slet
  2. Hej Hanne!
    Tak for opskrift, dem tror jeg helt bestemt min familie kan lide.
    God dag til dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. God fornøjelse.... Og god weekend til dig og din familie

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.