I blommer…
Som sagt i går, har vi masser af blommer.
-Vi når ikke at spise dem, så der er kommet blommer i fryseren. Og der er kogt marmelade og blommechutney.
Uh…. Jeg brændte læberne og tungen da jeg skulle smage marmeladen til. Har siddet i en halv time med en kold, våd klud mod læben.
- Men det smager godt J Opskriften på blommemarmeladen er fra Camilla Plum og lavet i ovnen.
Blommechutney stammer fra ”Sæson for god smag” og den har en dejlig sur-sød smag som vil passe godt som tilbehør til kød, stegt fisk eller ost.
1 kg blå blommer
2 store, aromatiske pærer
2 grofthakkede rødløg
200 g store, lyse rosiner (sultanas)
500 g mørkt rørsukker
I flækket, udkernet chili
1 spsk friskreven ingefær
2 stænger kanel
Ca. 4 dl lys og mild vineddike
2 store, aromatiske pærer
2 grofthakkede rødløg
200 g store, lyse rosiner (sultanas)
500 g mørkt rørsukker
I flækket, udkernet chili
1 spsk friskreven ingefær
2 stænger kanel
Ca. 4 dl lys og mild vineddike
Flæk, udsten og skær blommerne i kvarte.
Skræl, udkern og skær pærerne i ret grove stykker.
Bland frugt og løg i en gryde med rosiner, sukker, chili, ingefær, kanelstænger og vineddike.
Bring det hele til kogepunktet og kog chutneyen under jævnlig omrøring til tyk konsistens – ca. en times tid.
Chutneyen skal koge helt ind, så eddiken er fordampet.
Fyld chutneyen på rengjorte glas, luk og opbevar dem køligt.
Vores blommer er stadig helt grønne, men der er mange på træet
SvarSletDen der venter.... Venter på noget godt:-)
SletHeldige dig! Tænk at have så mange skønne blommer. Vores LILLE træ har TRE blommer i år, så jeg må købe mig til disse frugter (i dyre domme), så jeg kan lave min favoritmarmelade med blommer, citrus, valnødder og madeira.
SvarSletSer godt ud det du har lavet! Uhm!
Håber tungen har det bedre i dag... AV!
*SMIL* fra Lisbet
Tungen har det meget bedre....
SvarSletDet lyder som en god marmelade. Jeg ledte efter en marmeladeopskrift og så ramte jeg Camilla Plums;-)
Tak:-)
Kh
Hanne