Vi hygger rundt og nyder haven. Høster grøntsager i køkkenhaven, bønner, gulerødder, løg, friske krydderurter mm.
Leger med vores lille kattekilling, Luna. Hun hygger også rundt i haven og går på opdagelse.
Og så spiser vi blommer. Mange blommer, hver gang vi kommer forbi træet, smutter der lige et par blommer i maven.
Vi får blommer til Cheddar, blommer til Vesterhavsost.
Så kom jeg i tanke om en opskrift på andebryster med blommer, som jeg brugte mens jeg arbejdede i kantinen. Det smager rigtig dejlig, så jeg synes I skal have opskriften som egentlig stammer fra Arla.
Andebryst med blommer
Hovedret til 4
2 optøede berberiandebryster (ca. 600 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
250 g markchampignon
10 modne danske blommer , fx opal eller victoria (ca. 375 g)
6 små friske rosmarinkviste
1 spsk balsamicoeddike
1 dl marsala eller sherry
2 spsk koldt smør
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Rids andebrysterne på skindsiden, og steg dem med skindsiden nedad, ved lav varme under låg i ca. 15 min. Drys dem med salt og peber og lad dem hvile tildækket indtil servering.
Gem 1 spsk andefedt.
Rens imens svampe og skær dem i kvarte.
Befri blommerne for sten og skær dem i halve.
Steg begge dele gyldent ved medium varme sammen med rosmarin i andefedtet.
Tag svampe og blommer op og hold dem varme.
Tilsæt balsamico og lad det koge næsten væk. Tilsæt vin, dæmp varmen og lad vinen koge ind i ca. 2 min.
Tag panden fra varmen, og rør det kolde smør i, til saucen jævner let.
Smag til med salt og peber, skær andekødet i tynde skiver.
Vi fik ovnbagte timiankartofler og friske bønner til.
God dag til jer.
Mums hvor lækkert... og i denne uge er der tilbud på andebryst i Lidl ;-D
SvarSletJa. Det er guf. Og heldigt at der er andebryster på tilbud. Har faktisk aldrig været i Lidl:-)
SvarSlet