Efter en runde i haven listede jeg ind igen. Det var halvkoldt.
- Måske en film i fjernsynet. Helst noget som man ikke skal tænke til.
Læste et par blogge og kom i tanke om jeg for nogle år siden bagte nogle russiske brød med sesamfrø. Det kunne da være hygge. Så manden og jeg gik i gang.
Så nu hedder det filmhygge.
Sprøde russiske brød med sesamfrø
75 g smør
1½ dl vand
1½ tsk. salt
knap 300 g mel
sesamfrø
Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Kom evt. en stenplade i ovnen eller brug en alm. bageplade. Skal varmes godt op.
Smelt smørret ved god varme og bland det i en skål med vand og salt. Pisk melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem til den slipper hænderne. Del den i 16-18 lige store dele. Tril hver del til en lille bolle, tryk den flad med håndfladen, træk den lidt ud med fingrene og rul den ud.
Drys lidt sesamfrø på den anden side og rul igen - så tyndt som muligt. (Brug evt. pastamaskinen)
Tag den hede stenplade eller bageplade ud og læg to dejstykker på den - evt. tre.
Stænk med en smule koldt vand - brug en forstøver, det er mest praktisk - og sæt pladen ind i den hede ovn.
Brødene skal bage i 2-3 minutter på den ene side, så vendes de og får samme antal minutter på den anden side.
Bag resten af dejstykkerne på samme måde.
Lad brødene afkøle på en bagerist
Brødene kan sig sprøde og lækre i ugevis, hvis de ikke bliver spist…..
God mandag til jer
Ihh - det lyder godt. Jeg vil prøve i weekenden. Glæder mig til at følge med hos dig.
SvarSletHje.
SvarSletVelkommen til.
Lidt hjemmerørt dip til og den er lige i skabet:-)