- Men så skrev datteren en sms... Mor, det pestobrød... Har du en opskrift.... Jeg skulle da lige komme i tanke om, hvad hun mente.... Men det var altså focaccia med pesto.
- Og så var jeg da også nød til at bage et....
Den færdige focaccia ligger på bagestenen |
En slice til at spise.. |
Maxi focaccia med pesto
25 g gær3 dl lunkent vand
3/4 tsk salt
1 spsk rapsolie
100 g spelrmel
ca. 350 g hvedemel
Hjemmelavet persillepesto
Gæren røres ud i vandet.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes igennem i ca. 15 minutter.
Stilles lunt til hævning, dækket med et vådt klæde i ca. 1 time.
Hvis du har en bagesten tændes ovnen med bagestenen efter dejen har hævet 30 minutter.
(hvis du ikke har en bagesten, kan du vente med at tænde ovnen til dejen er forhævet).
Dejen rulles ud til en firkant på ca. 40 x 30 cm og lægges på en bageplade med bagepapir.
Efterhæver ca. 10 minutter.
Pestoen smøres på.
Focacciaen bages ca. 15 minutter ved 225 grader.
Brødet smager lækkert til sommerens salater og grillmaden...
Håber på en solrig sommer...
Nam, nam elsker friskbagt brød med pesto :-)
SvarSletMe too.... ;-)
SvarSlet