- Det bliver man da afhængig af! Så det kommer du til at lave igen. Sagde hun.
Et kilo gode San Marzano tomater bliver forvandlet til knap 1 liter tomatketchup.
Hvis du skulle have fået lyst til at lave en hurtig omgang ketchup.... JA. Så er det bare at komme i gang. Lige nu er der billige tomater til salg, hvis du ikke har nogle i drivhuset.
Tomatketchup
1 kg røde tomater, i grove stykker1 rød peberfrugt, i grove stykker
100 g løg, i grove stykker
½ dl hvid balsamico
50 g brun farin
5 g karry
4-5 bagte hvidløg uden skal, (Jeg bager hvidløg i ovnen, når jeg bager brød mm. Vend hvidløgfedene med skallen i lidt olie og bag dem i ca. 30 minutter)
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad blandingen simrer i 1½-2 timer.
Blend ketchuppen, og smag den evt. til med lidt salt.
Kom ketchuppen på skoldede glas og sæt skoldede låg på.
Køles af og gemmes i kølskabet....
Hvor lang tid ketchuppen kan holde??? Det ved jeg ikke. Vi spiste den i løbet af et par uger.
Originalopskriften er fra bog: "Omtanke i store gryder" af Kristina Kristensen
Og nej det er ikke San Marzano tomater, som ligger ved siden af. Det er ganske almindelige cherrytomater direkte fra drivhuset |
Og jeg har fremtidssikret mig!!!
Jeg har frossen tomaterne ned i poser af 1 kg.....
Så er det bare at komme an.....
- For Mor her, koger da bare noget nyt!
God dag til jer:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.