torsdag den 27. december 2012

Kål

Her i huset spiser vi masser af kål, broccoli, grønkål, spidskål, rosenkål.... og så videre.

Masser af vitaminer og fiber er godt, men vi er faktisk rigtig glad for kål. Selv juleaften får vi kål. 
- Selvfølgelig rødkål, men også gerne en kålsalat til. (Jeg kan ikke lide ordet: RÅKOST.. Det lyder simpelthen for sundt).

I år havde jeg komponeret en spidskålsalat med julens frugter.

Salaten giver nu også en mulighed for at spise nogle af julens rester, set i bakspejlet.
Tror nogle vindruer ville gøre underværker…. – Men det havde jeg nu ikke i.
Salaten kan sagtens bruges til andet kød.

Sødt, surt, salt, bittert og sprødt. Mumms...

Spidskålsalat med julefrugter, vendt i en sur-sød dressing

1 spidskål eller hvidkål
3-4 rødkindende æbler
citronsaft
4 appelsiner
6-8 tørrede figner
100 g tørrede tranebær

Dressing
1 dl honning (ikke flyende)
3 spsk. citronsaft
½ tsk. sennepspulver (Colemans)
½ tsk. paprika
1 dl rapsolie
1 stor knsp. salt
3 spsk. græskarkerner

Fjern de yderste grove blade og stokken af kålen og snit kålen så fint som muligt - der skal blive 400-500 gram snittet kål.
Del æblerne, fjern kernehusene og skær frugtkødet med skræl i småterninger.
Kom dem i en skål og dryp dem med citronsaft.
Skræl appelsinerne med en kniv, så det hvide skind følger med.
Før kniven ind langs hver båd og lad dem glide ned i en skål sammen med saften.
Skær figner i smalle strimler.
Nu er salatingredienserne forberedt og skal blandes. Kom spidskål i salatskålen sammen med æblerne, appelsinstykkerne (uden saft), fignerne og tranebærerne og bland alt.
Læg folie over skålen og stil den koldt.

Rist græskarkerne let på en tør pande og lad dem køle af.

Bland honning, citronsaft, sennepspulver og paprika.
Pisk det hele sammen og pisk lidt efter lidt olie og salt i.
Når dressingen er let tyknet, hælder du den i en skål, der stilles tildækket koldt.

Lige før serveringen røres eller piskes dressingen igennem og hældes over salaten.
Vend alt nænsomt. Så kål og frugt bliver blandet med den lækre dressing.

Drys de ristede græskerner over.

Jeg har prøvet på at lave en printer-venlig version: Spidskålsalat med julefrugter

God dag til jer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.