søndag den 16. december 2012

Her lugter brunt og brændt….

Nej, det passer nu ikke. Her dufter af Jul….. Masser af julebag. Finskbrød, brune kager, vaniljekranse, svenske chokoladekager og klejner. Duften af pebernødder er vist væk, de blev bagt for en uge siden.

Finskbrød, som de altid har set ud
Vaniljekranse opskriften er fra La Glace
Mandens ynglingssmåkager
Brunkager med mandelstykker

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, vi bagte så mange forskellige småkager. Vi har ikke rigtig bagt småkager i nogen år, vi bliver jo bare tykke af dem, eller smider dem ud i januar. Så jeg har bagt små portioner af alle kagerne.

Vi har alle vores ynglingssmåkager: Klejner og finskbrød til min far. Svenske chokoladekager, finskbrød og vaniljekranse til manden i huset og jeg er glad for brune kager og finskbrød.

- Hvorfor vi er vilde med finskbrød alle sammen, ved jeg ikke. Det er jo ”kun” mel, sukker, smør og æg. Men det er vi altså.

Min kære mand, er vild med disse svenske chokoladesmåkager, så dem får han altid. Vejen til mandens hjerte, er jo hans mave. Så får I muligheden, for at gøre jeres mænd glade….



Svenske chokoladesmåkager

Opskriften stammer fra en af de første ”Karolines Kogebøger”

Ca. 100 stk.
300 g hvedemel

1 tsk bagepulver

200 g sukker

1 tsk vaniljesukker

3 spsk kakao

200 g koldt smør

1 æg

Pensling

1 æggehvide

Pynt

perlesukker og evt.

snittede mandler


Bagetid: Ca. 12-14 min. ved 175°


Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

Saml dejen let med ægget - den er lidt blød. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Del dejen i 6 lige store portioner. Rul hver portion til en stang - ca. 30 cm lang.

Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let, til de bliver ca. 4 cm brede.

 Pensl med æggehvide. Drys stængerne med sukker og mandler, og bag dem øverst i ovnen.

Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte.

Tag dem ud og skær dem straks i ca. 100 skrå chokoladebrød.

Lad dem køle af på en bagerist.

De svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og bløde i midten.


God 3. søndag i advent til jer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.