Finskbrød, som de altid har set ud |
Vaniljekranse opskriften er fra La Glace |
Mandens ynglingssmåkager |
Brunkager med mandelstykker |
Det er
efterhånden ved at være nogle år siden, vi bagte så mange forskellige småkager.
Vi har ikke rigtig bagt småkager i nogen år, vi bliver jo bare tykke af dem,
eller smider dem ud i januar. Så jeg har bagt små portioner af alle kagerne.
Vi har
alle vores ynglingssmåkager: Klejner og finskbrød til min far. Svenske chokoladekager, finskbrød og vaniljekranse til manden i huset og jeg er glad for brune kager og
finskbrød.
- Hvorfor
vi er vilde med finskbrød alle sammen, ved jeg ikke. Det er jo ”kun” mel,
sukker, smør og æg. Men det er vi altså.
Min kære
mand, er vild med disse svenske chokoladesmåkager, så dem får han altid. Vejen
til mandens hjerte, er jo hans mave. Så får I muligheden, for at gøre jeres
mænd glade….
Svenske chokoladesmåkager
Opskriften stammer fra en af de første ”Karolines
Kogebøger”
Ca. 100 stk.
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
3 spsk kakao
200 g koldt smør
1 æg
1 æggehvide
Pynt
perlesukker og evt.
snittede mandler
Bagetid: Ca. 12-14 min. ved 175°
Bland alle
tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Saml dejen
let med ægget - den er lidt blød. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½
time.
Del dejen
i 6 lige store portioner. Rul hver portion til en stang - ca. 30 cm lang.
Læg
stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let, til de bliver ca. 4 cm
brede.
Pensl med æggehvide. Drys stængerne med sukker
og mandler, og bag dem øverst i ovnen.
Stængerne
skal være bløde når de er færdigbagte.
Tag dem ud
og skær dem straks i ca. 100 skrå chokoladebrød.
Lad dem
køle af på en bagerist.
De svenske
chokoladebrød er sprøde på overfladen og bløde i midten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.