En
kage som jeg er glad for er marmorkage. Hvorfor ved jeg ikke. Der er bare noget
ved den.
Som
barn spiste jeg først det hvide, for til sidst at kunne nyde
chokoladekagen.
-
Jeg fik faktisk aldrig chokoladekage som barn, så det har været noget ganske
særligt.
Min
ynglingsopskrift er der både mandler og chokolade i. Mums.
Marmorkage med
mandler og chokolade
250
g smør
250
g sukker
4
æg
300
g hvedemel
2
tsk. bagepulver
1½
dl mælk
50
g mandler, smuttet og hakket,
5
spsk. kakao
5
spsk. mælk
Tænd
ovnen på 170 grader, almindelig ovn.
Rør
smør og sukker skummenede.
Rør
æggene i og derefter mel og bagepulver samt mælken.
Kom
1/3 af dejen i en anden skål.
Kom
mandler i den største portion dej.
Bland
den lille portion med chokolade, kakao og mælk.
Læg
den lyse og mørke dej lagvis i en smurt form.
Træk
en kniv gennem dejen for at opnå marmoreffekten.
Bag
kagen i en time. Kernetemperatur: 91 grader.
hg
Nyd
kagen til en kop god kaffe eller et krus the.
God
aften til jer.
Altså Hanne, hvilken mad, kan du ikke lave- nå ja, hvis man kan kalde kage for mad:-) Det ser altid SÅ lækkert ud, det du får lavet. Knus Heidi
SvarSletTak heidi:-)
SvarSletJeg har faktisk aldrig lavet en ægte bearnaisesauce...... Har dog smagt det. Og jeg er ikke vild med det.
-Måske derfor;-)
Kh
Hanne