Vi har et æbletræ i haven med masser af æbler.
- Men æblerne falder ned hvert år. Så er det med at få dem samlet op i en fart, inden fuglene hakker i dem.
Og nogle af æblerne bruger vi i disse muffins. De smager af jul! Sagde vores kære datter J
Æblemuffins med "julesmag"
Kanel og kardemomme smager godt sammen med æbler, synes vi.Opskriften har jeg fået af en kollega.
Kanel og kardemomme smager godt sammen med æbler, synes vi.Opskriften har jeg fået af en kollega.
350 g æbler, uden kernehus i små tern
45 g rapsolie
¾ dl yoghurt
140 g rørsukker
75 g brun farin
50 g finthakkede mandler
140 g hvedemel
½ spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 knsp. fint salt
2 tsk. bagepulver
2 æg
Muffinsforme
Rapsolie, sukker
Varm ovnen op til 180 grader.
Rør olie, yoghurt, rørsukker og farin grundigt sammen.
Rør mandlerne i.
Sigt mel, krydderier, salt og bagepulver sammen.
Rør æggene i yoghurtmassen et ad gangen skiftevis med melet.
Vend æbleternene i dejen og vend rundt.
Pensl muffinsformene med olie. Kom dejen i formen Ca. ¾ fyldte.
Drys lidt rørsukker over kagerne.
Bag æblemuffins ca. 20 minutter. Kernetemperaturen skal være 92 grader.
Lad kagerne køle af.
Sigt evt. lidt flormelis over og lave en god kop kaffe eller the til.
Go' aften til jer.
Ih Hanne, og mig der har lyst til at bage her til aften- det må blive dem her, der lige skal afprøves. Frederikke står ved siden af, hun sagde lige: "Hanne har bagt dejlige kager" God aften. Knus Heidi
SvarSletSå kan du fortælle Frederikke, at det er Stines opskrift:-)
SvarSletKh
Hanne
Kanel og kardemomme... så kan det kun smage af jul. :-)
SvarSletDe ser super lækre ud! Uhmmm...!
*SMIL* fra Lisbet