onsdag den 4. juli 2012

Vi leger teenager

Vi fik hjemmelavede burgerboller med ribbenssteg til aftensmad. Det smagte nu godt!! En gang imellem.
- Hver 3. eller 5. år. - Kan faktisk ikke huske hvornår vi har fået det sidst.



Ingen rødkål. Vi havde ikke mere i fryseren og jeg tror ikke man kan købe friske rødkål på denne årstid. Men hjemmelavet agurkesalat i burgeren er nu heller ikke at foragte.

Burgerbollerne er gode. Blød og dejlig krumme og soft-sprød udenpå.
Bollerne er også gode til en almindelig bøf eller en kyllingesandwich.

Min favorit sandwichsbolle er: Brødet, smurt med persillepesto, en god røget italiensk skinke, feta, artiskokbunde og friske tomater. 

I får lige opskriften på bollerne:
hg


Burgerboller

12 boller

3 dl lunkent vand
50 g gær
½ dl olie
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
100 g fuldkornsspeltmel
500 g hvedemel

Pynt
1 æg til pensling
Sesamfrø, græskarfrø eller lignede.

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen til den er glat.
Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og stil den til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.

Form 12 boller, lad bollerne ligge et par minutter. (Så er gluten nemmere at rulle ud og trækker sig ikke så nemt sammen)
Tryk boller flade eller rul med en kagerulle.
 Læg et fugtigt klæde over bollerne og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 40 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med frøene.
Bag bollerne i ca. 10 minutter ved 225°.
hg

Bollerne er gode til at tage med på picnic eller i madpakken.

God aften til jer :-)

4 kommentarer:

  1. De boller gad jeg godt sætte tænderne i ;-D

    SvarSlet
  2. Bag du dem bare. De er gode, rigtig gode:-)

    SvarSlet
  3. Hvor ser de lækre ud. Tak for opskriften.
    Ha´ en god aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Der var så lidt.

      God fornøjelse:-)

      Mvh
      Hanne

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.