onsdag den 20. marts 2013

Perlebyg

Jeg kom da lige i tanke om en opskrift på en kornsalat, da jeg ryddede op i køkkenskabene. Jeg fandt nogle perlebyg, som nærmede sig dato og derfor skulle bruges.

Og da der i torsdags var både bladselleri og æbler i grønsagskassen, æbleeddike på hylde, ja. –Så var det bare at gå i gang.
 

Vi spiste kornsalaten til en rigtig god angusbøf med ovnbagte kartofler og gulerødder til. Lækkert!!

Perlebygsalat med bladselleri og æbler

200 g hel perlebyg
1 smukt rødt, æble, i tern
3-4 stænger bladselleri, i tynde skiver,
1 rødløg, i små tern,
2 fed hvidløg, presset
2 spsk. koldpresset rapsolie
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. rørsukker
75 g bacon, stegt og brækket i mindre stykker
Havsalt
Peber fra kværn

Kog perlebyggen  møre i letsaltet vand tilsat evt. bladselleri– og løgrester. Det tager ca. 25 minutter. (Se på posen).

Hæld bygkernerne  i et dørslag  og køl dem næsten af.

Pisk en marinade af æbleeddiken, hvidløget og rørsukker og rapsolien, salt og peber.

Vend perlebyggen, rødløget, bladsellerien og æblerne i.

Lad salaten trække en halv time og vend baconen i.
 
God dag til jer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.