Søndagsbrunch med hjemmelavet nutella, syltede blåbær og vitaminmarmelade |
Marmeladen smager også dejlig til lidt ost eller på et par hjemmebagte grahams-skorper.
Lækker vitaminmarmelade
100 g økologiske, tørrede abrikoser
1 dl vand125 g rørsukker
1 økologisk appelsin
½ økologisk citron
Udblød abrikoserne i vandet, 6-8 timer eller natten
over i køleskabet.
Skræl appelsin og den halve citron, skær frugten i
mindre stykker og fjern kernerne. Miks abrikoser, appelsin, og citron i blenderen eller kør det gennem kødhakkeren.
Frugten gives et kort opkog, sukker kommes i og det hele koges til det jævnes.
Hældes på glas og afkøles.
Bon appetit.
ØJ hvor det lyder godt.
SvarSletJeg sidder allerede nu og tænker frem til næste års gennemgående temaer på Badut og et af de mulige temaer er ting og på glas. Ud for januar står der netop: vitaminmarmelade med appelsin og citron. Det er da lidt sjovt ikke? Men måske er det netop fordi det er det vi trænger til i januar.
Nej. Hvor sjovt:-) Det smager rigtig godt til lidt ost:-)
Slet