søndag den 25. marts 2012

Naturfarvede æg


Mens vores datter var til på hospitalet hængte barnebarnet og jeg æg på syrengrene.
Det er vel efterhånden over 15 år siden æggene er blevet farvet, men vi synes stadigvæk æggene er smukke.



 Æggene er farvet med rødkål, græs, bær fra ligusterhækken, kaffegrums og forskellige tørrede blomster. 

Nogle er farvet med vandfarve og så er der lavet effekter med at pakke dem ind i husholdningsfilm eller papir

Diy med rødkål

Rødkålen snittes meget fint. Det gør ikke resultatet ringere, hvis kålen er lidt halvtør.
Klip et stykke stanniol af som kan nå godt rundt om ægget. Læg et stykke vådt køkkenrulle ovenpå, læg det snittede rødkål ovenpå og drys 1 tsk. Alun over materialerne.  Læg ægget ovenpå og rul forsigtigt stanniolen med fyld omkring ægget.
Saml spidser af stanniolen lige som en bordknallert.  
Læg æggene i en gryde i vandbad og kog dem 2-3 timer. Læg evt en sten oven på æggene, så de er dækket af vand. Du kan sagtens koge mange forskellige æg sammen.

De færdige æg efterbehandles med madolie et par gange til æggene er mættet.

Tips
I stedet for rødkål kan du prøve med blomster, græs, ukrudt, bær og hvad du lige kommer forbi. Alun er med til at trække farven ud af materialerne.


God søndag aften til jer

1 kommentar:

  1. Hej Hanne!
    Først et stort tillykke med dit nye lille barnebarn :-)
    Disse naturfarvede æg kan jeg godt huske tror også jeg stadig har et par stykker i min påskekasse. Sjovt at lave dem sammen med børn.
    God aften til dig.

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.