Det var nu ikke mening at jeg skulle bage pebernødder i dag. Men i formiddags var vi i Fakta, hvor vi fandt nogle rigtig fine glas og de kaldte på pebernødder. Mente min mand. Så jeg bagte en lille portion, som vi så kan hygge os med.
I får lige min version af pebernødder, vi synes de smelter på tungen.
Pebernødder
Pebernødderne må gerne være små, på størrelse med en hasselnød,
så kan de være på 2-3 bageplader.
Til ca. 150 pebernødder
3 klumper á 50 stk.
125 g smør
80 g sukker
40 g sirup
½ æg
180 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. ingefær
1½ tsk. stødt kanel
Evt. smuttede mandelsplinter
Rør smørret luftigt med sukker og sirup. Bland et halve, sammenpiskede æg i. Bland melet godt med natron og krydderierne, og rør det i til sidst.
Ælt dejen sammen
Del dejen i kugler á 30 g. Rulles i pølser som skæres i 10 stykker.
De kan evt. trilles i små kugler, som sættes ganske tæt på en bageplade med bagepapir. (50 stk. på en alm. Bageplade).
Tryk evt. en lille mandelflis ned i hver lillebitte kage.
Bages midt i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter. (Varmluft 155 grader i ca. 10 minutter). Lad nødderne afkøle på pladen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.