Et par kære kolegaer, har ønsket opskriften på en hjemmelavet tomatsauce. Her er den og så lige dejen til en fuldkornspizza.
Pizzadej
2 stk.
20 g gær
3 dl vand
200 g grahamsmel
250 g hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. olie
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt grahamsmelet og det meste af hvedemelet.
Tilsæt salt og olien.
Æltes godt, tilsæt evt mere hvedemel. Når dejen er smidig, æltes den ca. 10 minutter mere.
Hæver 1 time.
Del dejen i 2 dele og rul dejen ud så tyndt som muligt.
Kom en god tomatsauce på og lad dejen hvile 15 min.
Kom dit ynglingsfyld på.
Bages ved 230 grader i ca. 15-20 minutter. Brug eventuelt en stenplade (Stenpladen skal være varmet godt op).
Tomatsauce
2 løg, hakket
5 hvidløg, hakket
½ kg friske tomater, i kvarte
Olivenolie
2 spsk. balsamico
2 tsk. rørsukker
Salt og peber
Timian, oregano og paprika, friske eller tørrede
Svits løg i olivenolie ved middel varme, de skal være gennemsigtig.
Tilsæt tomater, balsamico, sukker, salt og peber.
Tilsæt krydderurterne, du kan eventuelt tilsætte andre, for eksempel rosmarin og basilikum.
Simrer i 30 minutter.
Smages til med rørsukker, peber og salt.
Du kan evt. bruge flåede tomater fra dåse i stedet for friske tomater.
Tips
I august, når tomaterne er billige kan du købe en kasse og lave en kæmpe portion, som du så fryser ned i små portioner. Husk da at bruge lidt eks. krydderier og salt, da smagen svinder lidt ved frysningen.
Hyg og hejsa.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.