Nye bær er på vej, så det er på tide at få brugt de sidste solbær fra sidste år. Og da det skulle være tordenvejr i eftermiddag, kunne jeg jo lige så godt koge dem i dag.
- Men hvor er torden henne???
Nå... men én god solbærsyltetøj kan vi jo altid spise.
Solbærsyltetøj
2 kg solbær, ribbede og skyllede eller fra frost
1½ dl vand
1 stang vanije,
625 g sukker
275 g syltesukker
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
Flæk vaniljestangen og skab kornene ud. Kom den tomme skal og kornene i en gryde sammen med vand og solbær.
Lad bærrene med koge uden låg i ca. 15 min. Og skum hvis det er nødvendigt.
Tag vaniljestangen op.
Tilsæt sukker og syltesukker, revet citronskal og citronsaft og giv det et opkog.
Hældes på skoldede glas. Sæt skoldede låg på.
Lad det køle af til næste dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.