torsdag den 10. december 2015

Vaniljekranse


 

KOLD... KOLD... KOLD...

 
- Det er lige hvad der står som metodik i min gamle opskrift… Hvordan dejen skal laves… Ja. Det må man åbenbart bare vide. Der står dog bagetider.
 
Opskriften var min mors. Dog har jeg ændret et par ingredienser, bl.a. margarinen som er blevet til smør og vanijlesukker, ja…. Det blev til vaniljepulver. Og for efterhånden mange år siden blev at ingredienser økologiske efterhånden som vi har kunnet købe dem.

En gang imellem har jeg da prøvet andre opskrifter, sidste år var der mandler i... De smagte fint, mens ikke som de vaniljekranse vi har tradition for at lave / spise. Bare det at margarinen er skiftet ud med smør ændrede smagen. Men eftersom vi har bestemt at vi kun vil bruge olie og smør.
- Ja... Så har vi vendt os til smagen af smør.
 

Vaniljekranse


Ca. 100 stk.

500 g hvedemel
1/2 tsk hjortetakssalt
200 g sukker
10 g vaniljepulver, det passer med en bøtte fra Urtekram.
375 g smør
1 æg

Mel og hjortetakssalt sigtes sammen i en skål sammen med sukkeret og vaniljepulver.
Smuldr til sidst det kolde smør i melblandingen.
Saml dejen med ægget,
Kom den færdigæltede dej i en plastpose og stil den i køleskabet til næste dag.

Kør dejen gennem kødhakkerens store stjerneplade og skær de lange stænger i passende stykker.

Form stykkerne til kranse og bag dem 8-10 minutter ved 180 grader.

Kig til vaniljekransene et par minutter før de er færdige. Der er vist ingen ovne der er varmer ens.
 

Afkøles på risten.
Vaniljekransene opbevares i kagedåse.

 God dag til jer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.