mandag den 30. april 2012

Babyspinat????


Dagens aftensmad: Fuldkornsciabatta med kylling og svitset løg, gulerødder og spinat.

Spinaten hentede jeg i drivhuset og så kom jeg lige til at kigge på bladene. De er da vildt store…..



Så det bliver ikke babyspinat vi skal have i vores fuldkornsciabatta.

Manden i huset synes i øvrigt det smagte rigtig god.

God mandag aften til jer. Vi går en tur i haven og nyder en kop kaffe og solen.

onsdag den 25. april 2012

Ispinde…

Vores barnebarn vil så gerne sælge is. Hun kommer og fortæller hvilken is vi får. Og det kan være chokoladeis, jordbæris eller måske en myreris.  (Vi har haft myrer i vinterhaven, så det har givet Bellisfrøet inspiration til en myreris.)


Og hun hygger sig. Så jeg hæklede nogle ispinde, Chokotrolde, Filurer og en Osvald-is. Det næste bliver et par vaffelis.
Så nu kan Bellisfrøet sælge is til Morfar og mig.
Og…. –Måske køber Morfar nogle økologiske is til fryseren, som vi kan hygge os medJ

God aften til jer.

onsdag den 18. april 2012

Frøsnapper

Frøsnapper, et sjovt navn…. Min familie er vilde med dem.


Da vores pige gik til dans i Silkeborg, fik hun altid en frøsnapper og en juice fra Kajs pølser. Sådan en juice i en trekantet karton. Mindes hun. Og det er rigtig nok.

Er der i øvrigt nogen som ved hvor man kan købe æblejuice i en grøn trekantet karton???
-For vores datter på næsten 25 år mindes smagen og det kunne da være sjovt at hun smagte en igen.
Hun siger: At hun kan huske hvordan den smagte.  

Frøsnapperen med ostefyldet, blev købt hos bageren.  

Nu bager jeg dem selv en gang imellem med groft mel. Opskriften tager udgangspunkt i Sif Orellanas opskrift fra ”Rollinger og roulader”, dog bruger jeg grahamsmel og fyldet er skiftet ud.

Frøsnapper med pikantost


50 g gær
4 dl mælk
2 æg
200 g blødt smør eller margarine
1 tsk salt
300 g grahamsmel
600 g hvedemel

Fyld
1 bæger pikantost
150 g reven ost
Oregano

Pynt
1 æg
Sesamfrø

Lun mælken til 40 grader og rør gæren ud i den.
Tilsæt æg, smør, salt, grahamsmel og hvedemelet og ælt dejen godt sammen.
Del dej i 2 stykker.


Drys mel på bordet. Og rul det ene stykke dej ud til en firkant på 30x50 cm.
Smør halvdelen af pikantosten på den ene halvdel af dejen, drys med reven ost og oregano.

Fold den ene langside midt på. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam. Rul en enkelt gang over dejen, så sesamen sidder fast.


Del dej i 9-10 stykker. Drej dejen som en spiral.
Lægges på en bageplade med bagepapir.
Gentag med det andet stykke dej.

Efterhæver 30 minutter under et fugtigt viskestykke.


Tænd ovnen på 200 grader.



Bag frøsnapperne i 10-12 minutter.

Nu er frøsnapperne klar til at spise. Måske som en lille ekstra ting i madpakken.


God aften til jer.


søndag den 15. april 2012

Bim bam busse


Vores ældste barnebarn er vild med Bim bam busse, og nu fik jeg lige en ide til et billede.

Tegne kan jeg altså ikke….. Men http://www.wordle.net/ kunne hjælpe mig med at lave en flot plakat.

Et par tudser på og jeg synes den blev fin. Så skal den lige skives ud, tror nu det bliver med hvid baggrund....

God søndag til jer

torsdag den 12. april 2012

Afhængig

Vi er vilde med denne salat. Og den er sund? Ja, det ved jeg ikke. Men den smager.

Vi spiser den året rundt til bøffer, okse-, lammestege og til kylling. 

Det blev nu purløg fra haven i dag.
Auberginer med cremefraiche og akciahonning

500 g auberginer, i 1 cm tykke skiver
Rapsolie
Salt og peber
2 dl cremefraiche 6 %
1-2 fed hvidløg, revet
Akciahonning
Persille, bredbladet, skåret i strimler

Kom auberginer i bradepande med bagepapir, spray olie over, drys med salat og peber.

Klar til ovnen
Bages 30 min ved 180 grader, til de har fået farve og er blevet bløde.
Køles af.
Rør yoghurt med hvidløg, salt og peber. Hældes over lige før serveringen.
Hæld honning over i tynde stråler.
Pyntes af med persille.

Glæder mig til at sætte tænderne i dem :-)

mandag den 9. april 2012

Når lækkersulten melder sig

Efter en runde i haven listede jeg ind igen. Det var halvkoldt.
- Måske en film i fjernsynet. Helst noget som man ikke skal tænke til.

Læste et par blogge og kom i tanke om jeg for nogle år siden bagte nogle russiske brød med sesamfrø. Det kunne da være hygge. Så manden og jeg gik i gang.

Så nu hedder det filmhygge.


Sprøde russiske brød med sesamfrø

75 g smør
1½ dl vand
1½ tsk. salt
knap 300 g mel
sesamfrø

Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Kom evt. en stenplade i ovnen eller brug en alm. bageplade. Skal varmes godt op.

Smelt smørret ved god varme og bland det i en skål med vand og salt. Pisk melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem til den slipper hænderne. Del den i 16-18 lige store dele. Tril hver del til en lille bolle, tryk den flad med håndfladen, træk den lidt ud med fingrene og rul den ud.
   Drys lidt sesamfrø på den anden side og rul igen - så tyndt som muligt. (Brug evt. pastamaskinen)

Tag den hede stenplade eller bageplade ud og læg to dejstykker på den - evt. tre.
Stænk med en smule koldt vand - brug en forstøver, det er mest praktisk - og sæt pladen ind i den hede ovn.
Brødene skal bage i 2-3 minutter på den ene side, så vendes de og får samme antal minutter på den anden side.
Bag resten af dejstykkerne på samme måde.
   Lad brødene afkøle på en bagerist

Brødene kan sig sprøde og lækre i ugevis, hvis de ikke bliver spist…..

God mandag til jer