onsdag den 17. oktober 2012

Luksus modellen


En kage som jeg er glad for er marmorkage. Hvorfor ved jeg ikke. Der er bare noget ved den.

Som barn spiste jeg først det hvide, for til sidst at kunne nyde chokoladekagen. 
- Jeg fik faktisk aldrig chokoladekage som barn, så det har været noget ganske særligt.

Min ynglingsopskrift er der både mandler og chokolade i. Mums.  


Marmorkage med mandler og chokolade

250 g smør
250 g sukker
4 æg
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ dl mælk

50 g mandler, smuttet og hakket,
5 spsk. kakao
5 spsk. mælk

Tænd ovnen på 170 grader, almindelig ovn.

Rør smør og sukker skummenede.
Rør æggene i og derefter mel og bagepulver samt mælken.
Kom 1/3 af dejen i en anden skål.

Kom mandler i den største portion dej.

Bland den lille portion med chokolade, kakao og mælk.

Læg den lyse og mørke dej lagvis i en smurt form.
Træk en kniv gennem dejen for at opnå marmoreffekten.

Bag kagen i en time. Kernetemperatur: 91 grader.


hg

Nyd kagen til en kop god kaffe eller et krus the.

God aften til jer.





2 kommentarer:

  1. Altså Hanne, hvilken mad, kan du ikke lave- nå ja, hvis man kan kalde kage for mad:-) Det ser altid SÅ lækkert ud, det du får lavet. Knus Heidi

    SvarSlet
  2. Tak heidi:-)

    Jeg har faktisk aldrig lavet en ægte bearnaisesauce...... Har dog smagt det. Og jeg er ikke vild med det.
    -Måske derfor;-)

    Kh
    Hanne

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.