fredag den 14. oktober 2011

Svaghed

Vi har en svaghed for porrer. Vi nyder dem på mange måder, men gratineret porrer, er en favorit.

Gratineret porrer

5 store porrer
1 kop ost
2 dl fløde eller mælk
2 spsk. mel
Smør
Rasp

Salt, peber og muskatnød

Porrerne renses og skæres i skiver, lægges i en gryde med smeltet smør og simrer i ca. 10 minutter.
Drys mel over og fløden i lidt ad gangen sammen med halvdelen af osten.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Et ildfast fad pensles med olie. Hæld porremassen i, fordel resten af osten over og drys med rasp.
Læg et par smørklatter over.
Gratiner retten i en 225 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

Kan serveres til koteletter, frikadeller eller som en selvstændig ret med en god tomatsalat og flutes til.

God aften til jer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.