mandag den 18. juli 2011

Spændende restemad

Restemad, bare ordet hader jeg. Nå… Men vi havde lidt kogte kartofler og noget filodej som skulle bruges.
Manden havde taget noget oksekød op fra frost.  Haven er fyldt med friske grønsager. Så det var bare at komme på en ide. Så var det jeg kom i tanke om disse samosas. Det var da helt oplagt.


Samosas med fyld af hakket oksekød og kartofler

4-5 pers.
2 ruller filodej = 1 pakke
500 g hakket oksekød
1 hakket løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala
Saft fra 1 lime
500 g kogte kartofler
100 g ærter
Salt og peber
Olie

Tag filodejen op fra frost 2-3 timer før og læg den på køl, se pakken.

Brun kødet sammen med løg og hvidløg i olie. Tilsæt gurkemeje, garam masala og limesaft.
Skær kartoflerne i små tern og tilsæt sammen med ærterne.
Lad fyldet varme godt igennem og smag til med salt og peber.
Køles lidt ned.

Fold filopladerne ud og dæk dem med et vådt viskestykke.
Tag 1 hel plade og og pensel med olie på halvdelen. Foldes.
Læg 1/10 af fyldet midt på.
Fold kanten på den ende lange side 3 cm ned over fyldet. Resten af dejen foldes i en trekant om fyldet. Lægges på en bageplade med bagepapir på lukningen. Gentag indtil resten af dejen er brugt.

Pensel med olie. Bages ved 200 gr i 15-20 min.


Vi fik en coleslaw med friske spidskål og gulerødder som tilbehør. Ikke dårligt.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar.